ZWEMVIJVER
ZWEMVIJVER: PUUR NATUUR

Het kloppend hart van de zwemvijver is de natuur. Enkele waterplanten, de watercirculatie en natuurlijke filtersystemen als lavasteen fungeren als biofilter en zorgen voor helder water. Ook het onderhoud van de zwemvijver gebeurt zo goed als volledig door de natuur.

Helofyten Filter

Een zwemvijver bestaat steeds uit twee delen: het zwembad en de beplante zone. In die beplante zone – de zogenaamde biologische helofytenfilter – wordt het water op een natuurlijke wijze gezuiverd. Deze zone bestaat uit een moerasbed met waterzuiverende planten en filtermineralen zoals lava. De biofilter is niet alleen functioneel, maar de zone met beplanting is ook een sfeervol element in je tuinarchitectuur.

Zwemvijver aanleggen

  • Ontwerp
  • Grondwerken
  • Onderbouw
  • Verdichting
  • Kostprijs zwemvijver

Voor aanvang van de werken wordt een ontwerp gemaakt volgens uw wensen en in harmonie met uw tuin. Het ontwerp bestaat steeds uit een zwemgedeelte en instapzone, een helofytenfilter, een randafboording en optioneel een terras.

Tijdens de grondwerken wordt de vormgeving bepaald. Deze kan in eender welke vorm, met inachtname van de basisregels qua zuivering en stabiliteit.

Na het uitgraven van de grond worden de fundamenten gegoten. Daarop worden de eerste stapelstenen geplaatst en opgegoten met kiftbeton. De bodem wordt voorzien van draineringstechnieken, overgoten met gestabiliseerd zand. Daarna plaatsen we de wanddoorvoeren en het buizensysteem. Deze zorgen voor de watercirculatie tussen de helofytenfilter en het zwemgedeelte.

Het waterdichtingsmembraan bestaat uit EPDM, vanwege zijn natuurlijke look. Optioneel kan men ook kiezen voor een verdichting in polyester en glasvezel. Daarvoor werkt Swimm samen met een gespecialiseerde partner om een optimaal resultaat te garanderen.

De kostprijs van een zwemvijver varieert sterk naargelang de wensen van de klant. Daarom maken wij graag een vrijblijvende afspraak om uw wensen van dichterbij te bekijken en te bespreken. Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen, zoals de grootte, de gewenste materialen, verlichting, de afwerking, …

Zwemvijver verwarmen

De zwemvijver verwarmen kan gemakkelijk met behulp van zonne-energie, een warmtepomp of een verwarmingssysteem (met warmtewisselaar). Het water kan verwarmd worden tot een aangename temperatuur van 26 à 28 °C. Om het biologisch evenwicht te behouden, kan de zwemvijver evenwel niet verwarmd worden tijdens de wintermaanden.

Een zwemvijver aanleggen of meer informatie aanvragen?

Dat kan via ons contactformulier. Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden voor uw zwemvijver bekijken.

Maak een afspraak